Despre noi

Constantin Cămărăşan este unul dintre reprezentanţii de marcă ai ultimei jumătăţi de secol în rockul românesc. Component şi fondator al legendarei formaţii clujene Compact, Cămărăşan s-a remarcat, încă de la începutul carierei, ca excelent compozitor, chitarist şi om de scenă.  Aportul său muzical  şi talentul incontestabil au făcut ca astăzi să vorbim de un sound şi o atitudine "Compact" şi de una dintre cele mai  populare apariţii din muzica românească. Puternic influenţat de originile ardeleneşti, Constantin Cămărăşan a adus multă originalitate şi rigoare în muzica pe care a compus-o şi interpretat-o, devenind în timp un reper pentru atâtea generaţii de muzicieni rock.

Încercând să transmită mai departe experienţa acumulată şi harul, la începutul anului 2013, Constantin Cămărăşan pune bazele Academiei de Rock, un loc cu porţile deschise către toţi iubitorii şi practicanţii acestui stil muzical. Filozofia Rock Academy este aceea de a crea o comunitate liberă şi creativă, unde să evolueze alături muzicieni de toate vârstele şi orientările muzicale, fiecare individ urmând să se redescopere prin muzică şi instrument. Structurată pe mai multe secţiuni,Rock Academy oferă cursanţilor lecţii de chitară electrică sau acustică, lecţii de chitară bass, clape sau tobe şi percuţie. Evoluţia fiecărui cursant este atent urmărită de profesori cu multă experienţă muzicală în spate şi ţine cont de personalitatea fiecăruia. După studiile şi orele individuale, elevii Academiei sunt încurajaţi să cânte împreună, descoperind că rockul e una dintre cele mai plăcute şi relaxante stări de spirit şi locul unde comunicarea este liberă şi fără prejudecăţi. Elevii Academiei studiază rockul ca şi fenomen global al culturii universale, învăţând că fiecare dintre vârstele acestuia are importanţă să şi reprezentaţii fără de care, astăzi, el nu ar fi fost ceea ce este. Orele petrecute aici sunt de fiecare dată interesante şi pline de informaţii utile.

Aşadar, porţile Rock Academy sunt deschise tuturor celor care simt că rockul este un mod de viaţă pe care vor putea să-l înţeleagă mai uşor prin instrumentul pe care îl vor învăţa aici.

 

COSTI CAMARASAN - chitara electrica

Salut!
 Eu sunt Constantin Camarasan. Multa lume ma stie dupa numele de Costi.  Am iubit rockul de foarte tanar si am considerat ca ar fi frumos sa-l povestesc acum si celor din jurul meu. Am fost, si sunt fericit atunci cind cint la chitara.  Tresar si acum cind cineva isi aminteste cantecele pe care le-am compus sau interpretat. Stiu ca stii si tu macar unul! Tocmai de aceea te invit in familia noastra de la Rock Academy. Poti sa bati tobele, poti sa inveti pianul sau sa canti la chitara. Cel mai important lucru e sa vrei! Mai apoi vei descoperi ce simplu poate fi sa fii fericit. Te astept sa te alaturi noii generatii rock. Varsta nu conteaza si nici nu facem rezervari in loja. Tine minte, avem aici o chitara si pentru tine!

 

Richard Bordea - chitara electrica

Buna!

Sunt Richie Bordea si ma simt onorat sa fac parte din echipa "Rock Academy". Alegerea de a intra in aceasta scoala a venit odata cu dorinta de a impartasi, celor care iubesc chitara, cunostintele acumulate de-a lungul anilor. Cu timpul, am sustinut nenumarate concerte atat in tara cat si in strainatate, de asemenea am colaborat cu diversi artisti, trecand prin mai multe genuri muzicale, de la pop pana la progressive metal.
In prezent activez in trupa Vespera si Costi Camarasan Band.

Vlad Somesan - tobe/percutie

Salut!

Eu sunt Vlad Somesan, absolvent al Liceului de Muzica “Sigismund Toduta” din Cluj-Napoca. Specializarea mea este percutia si, chiar daca dupa terminarea liceului am ales alt drum, am ramas foarte aproape de muzica, fiind implicat in numeroase proiecte muzicale, unul dintre ele urmand sa fie lansat in curand.

Sunt tobosarul trupei Gecko, trupa alaturi de care am sustinut numeroase concerte in tara.

Dragi copii (si nu numai!), va astept la Rock Academy sa parcurgem impreuna calatoria invatarii unui instrument complex si spectaculos in acelasi timp.

Doru Nedelcu - chitara electrica

Salutari!

 Sunt Doru Nedelcu, profesor de chitara la Rock Acadeny.

Am 13 ani experienta in domeniul muzical, am facut parte din formatiile Seven, C.U.G., Audiogram, Mauser, Ansis (chitara, voce si compozitie), Skullp (sintetizator/ clape, sampling, turnlables) si Sfantu’ Asteapta (turntables/dj). In prezent colaborez cu formatiile Front, Holy Motors si The Basement Beats (chitara, voce, sintetizator/clape).

La Rock Academy ai oportunitatea de a invata si studia cu profesori tineri, implicat in lumea muzicala din Cluj si nu numai. Este un loc bine echipat cu instumente de calitate si sali de studiu dedicate fiecarui instrument predat. Aici poti cunoaste alti tineri instrumentisti cu are, de ce nu, sa iti faci o formatie cu care sa canti la evenimentele la care participa Rock Academy. Poti cere oricand un sfat de la profesori despre orice legat de muzica, piese, compozitii, achizitionarea de instrumente.

Vlad Spatar - chitara bass

Profesor de Muzică, absolvent al Facultăţii de Muzică Oradea, specializarea Pedagogie Muzicală. În ultimii 20 de ani a facut parte din numeroase formaţii, abordând  genuri diferite, de la rock progresiv la jazz, blues, pop sau country. Amintim aici King Bee, Play Off, Ag Weinberger Band. În prezent basist şi backing vocal în Desperado.

“De ce muzica? Am putea pune pe hârtie un milion de argumente, de la coordonarea mână-ochi-ureche la disciplina impusă de studiu dar poate cel mai puternic argument este că MUSIC IS FUN!”

Edi Raita - clape

Am absolvit Liceul de Muzica Sigismund Toduta din Deva apoi Academia de Muzica Gheorghe Dima din Cluj.
In prezent cu cu trupa Desperado si Speak Floyd. 
Cu prima trupa am cantat la varsta de 15 ani, formatia se numea Juventus. Ulterior, alaturi de cativa prieteni muzicieni si ei, am infiintat trupa Slide. Dupa ce am plecat din Slide am mai cantat cu Profetul si cu Lee Quid. In trupa Lee Quid l-am cunoscut cu Costi Camarasan. Am fost foarte incantat ca l-am cunoscut, pentru mine el fiind una dintre cele mai emblematice prezente in rockul autohton.
Am fost incantat cand Costi m-am chemat sa predau pian la Rock Academy. In primul rand pentru ca mi-a facut intotdeauna placere sa lucrez la diferite proiecte cu Costi, in al doilea rand pentru ca fiul meu si-a dorit sa faca chitara si am stiut ca aici o sa fie mediul perfect pentru ca el sa isi indeplineasca visul, acela de a devenii chitarist. :)
Orice copil trebuie sa invete muzica, chiar daca nu o invata la modul profesionist, o invata doar de hobby sau ca un mod de relaxare. Intr-o lume plina de calculatoare, tablete si alte tentatii, mediul de la Rock Academy este unul prielinic pentru ca orice copil sa petreaca aici cateva ore rupt de temele de la scoala, televizor sau internet.

Rada Stan - voce

Muzica face parte din viata mea inca de la varsta de 7 ani cand am inceput scoala in Deva la liceul de muzica”Sigismund Toduta”. Studiile muzicale s-au incheiat la “Academia de muzica Ghe. Dima” din Cluj Napoca unde am studiat pedagogia si regia de sunet. Lucrez la Radio Romania Cluj din anul 2003 si pregatesc vocal copii si tineri  de aproape 6 ani formand o echipa numita – Armonia Music. Copii si tinerii pregatiti au ajuns pe cele mai mari scene ale Europei printre care - locul 2 X Faktor Ungaria, Next star Romania, Serbia , Republica Moldova, Italia , Bulgaria, Germania, Spania si pe scenele tuturor festivalurile renumite din tara. Am fost invitati la emisiuni  ale posturilor  Tvr, Tvr 3, Antena 1 , Pro tv, Prima si toate televiziunile locale. Am colaborat de-a lungul timpului cu diferite institutii de cultura printre care: Academia de muzica Ghe. Dima, Liceul de muzica  Sigismund Toduta Cluj Napoca, Casa de cultura a Studentilor, Casa municipala de cultura Cluj Napoca si orchestre : Orchestra Radiodifuziunii Romane, Big Dimm’a Band, Filarmonica Oradea, orchestra de Estrada a liceului de muzica “Sigismund Toduta” Cluj Napoca.

 Sunt directorul Festivalului pentru copii si tineret “Armonia” care a luat fiinta in anul 2009 si care a adunat in cele 4 editii peste 1000 de concurenti  atat din tara cat si din strainatate.

 Am inceput colaborarea cu Academia Rock anul acesta si am fost placut surprinsa sa gasesc aici o echipa de profesionisti, de profesori bine pregatiti , cu initiative si proiecte muzicale atat pentru tineri cat si pentru copii. Cred ca se poate spune despre Academia Rock ca este o mare Familie muzicala unde toti cei ce iubesc muzica au loc.